DKK 799,00

DraftMore low, 2,4 - 2,5 volume
[030,721]

DraftMore low, 2,4 - 2,5 volume

Den ideelle løsning til tvangskarbonering.

 

DraftMore hjælper  restauranter,  bryggerier og håndbryggere med en bedre udskænkning, ved at sikre at øllet altid er korrekt karboneret. DraftMore justere automatisk trykket i en fadølsfustage afhængigt af øltemperaturen og dermed opretholder man altid balancen imellem tryk og temperatur(Equilibrium)

 

DraftMore er patenteret World Wide og er dansk produceret i samarbejde med Danfoss.

DraftMore er ideel til små simple installationer der typisk står i et miljø med varierende temperatur og hvor udskænkningen er lidt begrænset. Det er typisk her at udskænkningen volder problemer pga. at øllet står for lang tid i faddet ved forkert tryk, typisk om natten, hvis temperaturen falder. Det er sikkert også et problem du kan genkende.

 

Teknikken

 

Den patenterede DraftMore, arbejder som en sekundær regulator. Dvs. man indstiller den traditionelle reduktions ventil der sidder på flasken til 3,5 bars tryk. DraftMore regulerer herefter selv trykket til det korrekte afhængigt af øl temperaturen. 

For at opnå CO2 equilibrium (se graf) skal man indstille CO2 trykket så det er i balance med temperaturen, men mange glemmer det og dermed opstår problemerne.
Hvis CO2 trykket er for højt i forhold til temperaturen, bliver øllet overcarboniseret. Det kan ske i løbet af en nat eller på få timer. Hvis temperaturen i øllet falder 10 grader celsius og CO2 trykket ikke er blevet justeret tilsvarende ned, betyder det at CO2 trykket er 0,8 bar højere end det burde være og øllet bliver derfor overcarboniseret og skummer meget.

 

Med DraftMore vil dette aldrig mere ske, da DraftMore foretager denne regulering automatisk.

 

DraftMore har indbygget en membran der styrer trykket meget nøjagtig. Membranen er fyldt med et mix af gasarter. Gas reagerer meget hurtigt på en temperatur påvirkning. Fyldning af membranen foregår i tæt samarbejde med Danfoss og bliver produceret på Danfoss fyldelab i Nordborg. Danfoss er en af de førende producenter af termostater World Wide, det betyder at kvaliteten og og holdbarheden er yderst troværdig.

Desuden er DraftMore udført i Aluminium, der leder temperaturen hurtigt. DraftMore er placeret på fadkoblingen, hvor øllet strømmer igennem. Placeringen er også af stor betydning, da DraftMore derved når der tappes øl regulerer i forhold til øllets temperatur. Når der ikke tappes øl, lukker DraftMore automatisk for C02 tilslutning ned i ølfustagen, så der ikke bliver tilført unødvendig C02, der kan ødelægge øllet.

Funktionen, samt placeringen er patenteret World Wide og DraftMore er dermed det eneste produkt med denne unikke funktion.

Tabellen nedenfor viser balancen imellem tryk og temperatur. Trykket fra fustagen presser op under membranen der sidder i DraftMore og temperaturen der presser på den anden side af DraftMore, giver balancen/Equilibrium kurven.

Hvis man ikke kan styre den balance imellem tryk og temperatur bliver øllet enten overkarboneret og indeholder for meget C02 eller underkarboneret og indeholder for lidt C02. begge dele vil forårsage udskænknings problemer.

Hvis man styrer trykket korrekt i forhold til temperaturen, er systemet i perfekt balance og udskænkningen er perfekt.

Antal:   Anmeldelser
0 varer i vognen
Hurtig Find
 
Brug nøgleord for at finde den vare du leder efter.
Udvidet søgning
Valutaer