Kan du forbedre din gæring? (link)

Lidt om gærdata:

Virkningsgrad – Typisk angivet som virkningsgrad, giver denne parameter den procentdel af sukkerarter eller tyngdepunkter, du kan forvente at gære til alkohol. Gær med høj virkningsgrad vil generelt gære mere sukker og efterlade en tørrere, mindre maltet finish.
Temperaturområde – Dette er det anbefalede temperaturområde til gæring. Fermentering inden for dette område vil resultere i den bedste ydeevne med hensyn til gæring og også smag. For varm gæring kan resultere i dårlig smag, herunder estere og fuselalkoholer, mens gæring for kold kan resultere i dårlig gærydelse.
Flokulation – Et mål for, hvor hurtigt gæren bundfælder efter endt gæring. Gær med høj flokkulering vil generelt modnes og bundfælde hurtigere, mens gær med lav flokkulering kan kræve en længere modningsperiode.
Alkoholtolerance – Et mål for hvor meget alkohol i volumen gæren kan tåle. Mange ølgær har lav alkoholtolerance i intervallet 5-10%, hvilket gør dem uegnede til øl med meget høj vægtfylde, så du skal være opmærksom på denne parameter, hvis du brygger en drik med høj vægtfyldet.

Vi arbejder på at skaffe data på alle vores gærtyper som løbende bliver opdateret.