Portvinsknækbrød.

Indhold:

Solsikkekerner, Græskarkerner, Hørfrø, Sesamfrø, Havregryn, Hvedeflager, Bygflager, Hvedemel og Power Hvede (Grahamsmel).


Tilsæt selv:

Salt, 1,5- 2 teskefuld

Rapsolie eller anden smagsneutral olie, 1,5 dl

Vand, 3,5 – 4 dl


Man kan tilsætte mæsk, men ikke mere end 1,5 dl.


De tørre ingredienser blandes godt i en skål, hvorefter olie, vand og evt mæsk røres i.

Derefter fordeles dejen på 2 bageplader. Dæk dejen med et stykke bagepapir og rul den ud med en portvinsflaske. Bruger selv en billig madportvin, men man kan med held eksperimentere med andre mærker. Valget faldt på denne portvin, fordi det var den flaske der passede bedst i mine bageplader.

Når dejen er jævnt rullet ud i bagepladen, ridses brødene ud i 4×4 styk.


Bages ved 175 grader i ca 45 min. med varmluft.

Mangler du en ny portion? – her er linket direkte til shoppen

×