Happy Yeast Acid Brew
Aktiv tørgær til ølbrygning
En naturlig gærstamme, der producerer mælkesyre under gæringen
ØLSTIL
Øl i sour stil, hvoraf de traditionelle stilarter er belgisk lambics, Gueuze, Flanders red ale, Wild ale, German Gose og Berliner Weisse.
AROMA OG SMAGS KARAKTERISTIKA
Sour’s er bevidst mundrette sure og syrlige og er lavet med vilde bakterier og gær. ACID BREW giver en afrundet, forfriskende syrlighed med al den lagdelte smagskompleksitet fra en sour. Producerer lette niveauer af frugtagtige blomsterestere, men nøglesmagene er produceret af frugter og krydderier tilsat under brygning.
BRYGGEGENSKABER
GÆRSTAMME: Lachancea termotholerans
GÆRSTAMENS OPRINDELSE: Frankrig
TILSYNLIGT DÆMPNING 75-80% Medium
GÆRINGSTEMPERATUR: 19-25°C
FLOKULATION: Høj
ALKOHOLTOLERANCE: 9% ABV
ALT ESTERE: Middel
H2S (SOVOLVNOTER): Lav
POF (FENOLISKE NOTER): Negativ
STA-1: Negativ
PITCHHASTIGHED / DOSERING
Hæld direkte i urten i fermenteringsbeholderen med en mængte på 80 – 100g/hl urt ved 19-25°C
Pitchhastigheden afhænger af brygningsprocessens betingelser og vil påvirke gæringsydelsen og den endelige smagsprofil af øllet.
Høj tyngdekraft, høj supplerende gæring eller høj surhedsgrad kan kræve højere stigningshastigheder og tilsætning af gærnæringsstoffer.
Rehydrering:
Opløs gæren i sterilt vand (kogt og nedkølet) ved 19-25 °C i forholdet 1:10 og lad det hvile i 20 minutter. Bland derefter godt for at opnå den fuldstændige suspension af gæren. Hæld gæren direkte i gærtanken.
For at undgå gærstress skal du sikre, at temperaturudsvingene er minimale.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.